Mannskap

Mannskap 2014

Mannskap 2014

                Foto: Dan Steinbakk

Brian

Kaptein Randi Skaug

Randi er kaptein på egen skute. I mangel av formelle papirer har hun hatt en lapp på hjelmen der det står kaptein. Er man selvutnevnt må man passe på å nevne det så alle ser det. I år padler hun uten hjelm, da det var en foranstaltning ved alenepadling.

Kapteinen ser det meste gjennom ei kameralinse eller fem.

Når Randi ikke padler SAKTERUTA, er hun foredragsholder, forfatter og styrearbeider. Eller hun er hjemme og klapper katta.

Randi har 2. Plass i Arctic Sea Kayak Race – og kommer fryktelig tilbake.

 

Overstyrmann, Ragni Olssøn

Ragni er den i mannskapet som best vet forskjellen på ruteark og kart.  Hun beviste allerede i fjor at hun er en mester i navigasjon og er for øvrig den med lengst fartstid på SAKTERUTA etter kapteinen.

Overstyrmannen har en tendens til å bli stuert ved landligge, til stor glede for alle ganer.

Når Ragni ikke padler i SAKTERUTA, studerer hun småkryp på havets bunn med finmasket trål. Pussig nok har hun ikke strikket trålen selv, men det er hun troendes til. Bundingen følger alltid med når SAKTERUTA legger til kai.

Ragni har vunnet Arctic Sea Kayak Race.

 

Lett matros Thomas Sala

Thomas hevder at hans oppgave er å gjøre som kapteinen sier. Det gjenstår å se. Hvis kapteinen skulle finne på å si at «nå må du snart legge deg, Sala» blir det trolig mytteri. Sala er finnmarking. Han sover ikke om sommeren. Og hvis han skulle duppe av så skjer det helst under åpen himmel. Det ryktes at han heller ikke trenger særlig søvn om vinteren.

Det mest krevende med lett matrosen blir for oss andre å henge på. Han vant maraton på Arctic Sea Kayak Race i fjor. Men skulle det bli for kjedelig for han, så kan han jo bare trene litt eskimorulle mens han venter.

Når Sala ikke padler SAKTERUTA, er han å finne på Kystvakta, som etter hans eget utsagn eies av «han Staten».

 

Byssegutt Brian Morsund

Brian er den i mannskapet som har utdannelse til å gjøre det vi bedriver. Han er en rev på rull og tull, redning og bølger. Det kan jo komme godt med om vi skulle komme i trøbbel på Finnmarkskysten.

Bysseguttens viktigste oppgave er likevel å bysse kapteinen i søvn. Med de etappene som ligger foran oss, blir det en for øvrig en lett oppgave. Når Brian ikke padler SAKTERUTA, lærer han bort andre ting som han kan like godt som å padle til unge lærevillige i Bodø.