Utstyr

Når jeg velger utstyr, velger jeg det som passer best for mitt bruk. Jeg ønsker å stå helt fritt og mottar ikke penger fra noen leverandører, men tester og tilbakemelder på utstyr slik at det kan bli ennå bedre i neste versjon.

Folka som driver Kajakkentusiastene har akkurat det jeg lette etter: padleglede, raus kompetanse samt førsteklasses kajakker og utstyr. Et enkelt valg som har gitt meg tryggheten jeg trengte og miljøet jeg ønsket meg. Med SAKTERUTA har vi bare så vidt begynt på eventyret!
  Ingen tur uten Brynje ullundertøy og netting – det holder meg tørr, varm og sterk. Slik ingen andre kan. Punktum.
  Norske mann i hus og hytte…ja, også i telt. Helsport telt har gitt meg god nattesøvn på alle kontinenter.Og når jeg trenger en hvil underveis kryper jeg bare inn under Fjellduken og blir som ny.

Sol ute og sol inne – det blir det energi av. Jeg har med både PowerChimp, PowerMonkey og Powergorilla på turen. Fleksibelt og lett ladeutstyr med god kapasitet, som sikrer kontakt med omverden slik at du kan følge daglige oppdateringer på bloggen SAKTERUTA.NO – og jeg kan finne Hovedredningssentralen om det verste skulle skje.
  Til tross for tøffe arbeidsforhold for øynene til fjells og til sjøs er de i følge min optiker overraskende lite solskadd. Oakley har vært med hele veien siden Everest i 2004. Takker og bukker!
  Med vanntett og flytende GARMIN GPS 78S med sjøkart og landkart skal jeg finne veien helt hjem – også denne gangen.
  Saltvann og vanndamp kan utrette mirakler når det gjelder å få elektronikk til å feile. Med SONIM vanntett telefon har jeg én bekymring mindre. Det gjelder mora mi også!
  Når du følger SAKTERUTAs ferd på kartet, så er det signaler fra SPOT – en liten hendig tass som sier fra hvor jeg befinner meg. I det fleste tilfeller en meget god forsikring ved bruk av nødknapp. Dessverre litt langsom dekning i deler av arktis. Derfor bare brukt til informasjon denne gangen.
  Geniale pakkposer som er funnet opp av godgutten Kristoffer Kleven – dønn vanntette og med ventil som gjør at all luft kan presses ut samtidig som posen går ned i luka i kajakken.
                        Det eneste mangler på min nærmest selvlysende knallguleKokatat tørrdrakt er kapteinsstripene. Det får jeg heller leve med, for ellers er den rå. Rett og slett flashin’!
                       Kokatat2014Logo_Made På havet kler vi oss etter vanntemperaturen. Med Kokatat sin drakt og redningsvest har jeg en behagelig og trygg bekledning. Jeg er fra 2014 blitt en del av Kokatats PROTEAM, og det er jeg stolt av å få lov til å være.
  Vanntett og flytende VHF. Fast plass i vesten.Krever SRC/VHF-sertifikat. Og det har jeg nå.
                   Sist på lista og absolutt siste utvei, men da er den også god å ha. Vanntett flytende og med fast plass i vesten.
Koke og steke, brase og spise…når man padler midt i matfatet, slik som på norskekysten, er det moro å lage mat. Det skal bli fisk i alle fasonger – laget på gass med en brenner, kjeler og panne fra Primus.
Landligge kan være krevende. Med Fjällreven bukse blir det i alle fall behagelig, uansett om jeg går en tur eller ligger på reinsdyrskinnet Rudolf.
Norvis smører snuten mot sol og vind.