Lyrisk fiskesuppe

Denne suppen smaker natur. Gå først hen og fisk en lyr. Jo mer det snør og snor, jo bedre smaker den varme suppa etterpå.

1. Rens og fileter fisken, kok kraft på bein og skinn. La måkene få hodet å slåss om, så holder de seg unna narkotika.
2. Vask filetene og skjær i passe store stykker.
3. Det tar ca. 20 min å koke kraft. Bruk litt salt. Hakk grønnsaker i mens – blomkål, purre, løk, hvitløk og søt paprika.
4. Sil kraften, fosskok den videre i 10 min så mengden blir redusert og smaken konsentrert.
5. Ha hvitløk, blomkål og løk i kraften og kok videre i 3 min.
6. Ha i fisken. Trekk i 3 minutter.
7. Ha i et beger rømme og rør godt ut. Smak til med salt og pepper.
8. Ha i purre og søt  paprika. Rør litt rundt og varm suppen opp til kokepunktet.
Server med kokte poteter og gressløk, persille rller andre urter.
Spis gryta tom! Velbekomme!