Åh, litt sånn på kryss og tvers

IMG_15500Om noen skulle finne på å spørre meg hva jeg skal gjøre i sommer, så kan jeg for eksempel svare krysse fjorder.

SAKTERUTA skal trafikkere Øst-Finnmark i sommer. Der ligger fjordene som en ujevn tanngard og glefser mot Barentshavet: Porsangerfjorden, Laksefjorden, Tanafjorden. Kongsfjorden, Syltefjorden, Persfjorden, Varangerfjorden, Kjøfjorden, Bøkfjorden og Jarfjorden.

Og deretter, kan jeg svare, hvis jeg er så heldig at kreftene holder og været står meg bi, så skal jeg klø russergrensa på ryggen med padleåra mi. Det tror jeg hun vil like for hun har ventet i tre år på det, men jeg må spørre grensekommisæren først for det er hun som bestemmer.

Og så, kan jeg fortsette, skal jeg ta Norge på tvers. Det er ikke stort å skryte av 1580 meter som er Norge på sitt smaleste oppe ved Elvenes, men det kommer til å smake godt etter noen uker på baken i kajakken.

Til slutt kan jeg fortelle at dette med å reke på kryss og tvers er ikke noe jeg skal drive og stulle med aleine. SAKTERUTA har fått et mannskap på fire i år. Det kommer til å bli lystig i salongen om kveldene. Kanskje så lystig at selv fjordene gliser?

Vi starter i månedsskiftet juli/august.