Nyte i langdrag

20130806_131606 (Custom)I vår ga jeg ei bok til min venn Gorm. “Den skal nytes slik jeg nyter kvinner”, blunket han blidt. “Laaangsomt!”

Det finnes tilstander vi ønsker skal vare. Livet ombord i SAKTERUTA er en slik tilstand. En lykkelig tilstand!

I fjor logget jeg 400 gyldne øyeblikk. Snart er årets logg like omfangsrik. I fjor var det mest kaldt og motvind. I år har det vært varmt og medvind. I fjor padlet jeg mest aleine. I år har det vært hyggelig mannskap å sludre med i messa nesten hver eneste dag.
Begge deler har sin sjarm.

Det er et eventyr som har grodd fram under midnattssola her oppe i vakre Nord-Norge – mellom fjorder og fjell, i spennende møter med nye mennesker og under det gode fellesskapet som mannskapet så grundig har bidratt til, alle på hver sin måte. Det kunne vært fristende å gi gass nå og utnytte surfeføret og medvinden til å nå russergrensa i en fei. Men da ville det jo vært snipp-snapp-snute om et par uker. Au…..

Så, istedet velger jeg Gorms strategi: å holde igjen og spare. En beslutning har vokst seg moden mellom lette, fine padletak. Den siste etappen fra Honningsvåg til Grense Jacobselv går i 2014. Den er ikke utsatt, den er spart. Deler av mannskapet er allerede klart.

Herregud, jeg sitrer ved tanken her overstyrmann Ragni og jeg sitter på Hurtigruta på vei sydover. Så mye å GLEDE SEG TIL!

Takk til alle dere som har fulgt med og kommet med tilrop. Det har vært veldig hyggelig å erfare. Når høstfargene kommer og kveldene blir lange vil jeg blogge mer fra turen og dele noen flere av de gyldne øyeblikkene med dere. Kanskje kan det bli til inspirasjon for kortere eller lengre turer for flere?

Randi Skaug
Kaptein SAKTERUTA