Væ’ me

randi og ragniFor ganske nøyaktig åtte år siden satt den gamle filosofen Arne Næss sr med pledd over beina i hagen min og spiste vafler med hjemmelaget plommesyltetøy. Han satt samtidig og tygde på ord. “Væ’ me'” skøyet Arne og gjorde noen inkluderende bevegelser med armene.  Han gjentok det hverdagslige uttrykket for å være med omtrent tre – fire ganger før han ettertenksomt nikkende konkluderte med at “tilskuer – det er noe annet det”.

SAKTERUTA har ukentlig hatt oppe i 12.000 interesserte tilskuere som har fulgt med på Facebookoppdateringer. Noen har også hivd seg med i kajakken noen dager. Hittil i år har jeg logget 132 gylne øyeblikk. Det er mye godt å dele og jeg ser at antall gyldne øyeblikk per uke øker ved at vi er fler. Glede har den morsomme egenskap at den blir større av å bli delt.  I fjor padlet jeg mest aleine. Hittil i år har SAKTERUTA hatt kun to dager med kapteinen som eneste besetningsmedlem ombord. Noen knakende kjekke padlere har skrittet ut av tilskuertilværelsen og hivd seg med.

På padlesamlingen MSE på Sommarøy nå i juli møtte jeg igjen mange kjente ansikter fra i fjor. Jeg kom først på lørdagen. Nede på stranda dukket Ragni fra i fjor opp. Hun hadde morsom lue i år også. “Randi, jeg ble så lei meg da du ikke var her” begynte hun og fortalte at hun hadde lyst til å padle med meg. ” Ja, vil du væ’ me'” spurte jeg. Det blikket hun sendte meg vil jeg aldri glemme. Om hun ville!!!

Det siste gyldne øyeblikket i loggen før ei ukes pause sydpå var numme 132. Det lyder : At Ragni blir med.

I kveld 15. Juli reiser jeg tilbake til det nordnorske paradiset som kysten vår kan være. Det kan også være et inferno. Jeg kjenner spenningen stiger. Hvordan blir været? Hvor finner vi landingsplasser for kajakken? Hvilke nye artige bekjentskaper dukker opp? Får vi se hval? Kommer jeg helt fram i år?  Snart når SAKTERUTA Finnmark og det blir lengre og lengre mellom korallstrendene heretter. Like fullt ligger det tett med gode opplevelser og venter, og jeg fått  ennå en knakende kjekk padler å skape og logge flere gyldne øyeblikk sammen med.

Takk, Ragni, for at du blir med! Da gledet du også meg.

Randi Skaug
Kaptein SAKTERUTA