Utenkte tanker

Det er ikke alt som går som tenkt. Det åpner for et hav av muligheter, for da er det i grunnen bare å finne på noe som ikke var tenkt. Der er jeg nå.

Sakteruta skulle gått for egen maskin, men maskinen har havarert. Så i natt sto Sakteruta pent fortøyd i Hurtigruta sin mage og i morges ruslet vi ut sammen i Hammerfest. Hun har fått hjul og jeg er passe hjulbeint. Vi er et fint par på land også.

Rett utenfor Hammerfest ligger naturreservatet Seiland – en skikkelig perle. Der finnes det fine røyevann. En kort padletur over dit kan jeg klare. Det er lange etapper og store kryssinger som er utenfor rekkevidde. Telt, mat og fiskestang har jeg med. Så nå går jeg i sportsbutikken og får meg noen røyesluker. Har aldri fått røye på kroken før. Men kanskje skapes fiskehistorie i dag?

Og forresten, jeg synfarte Lopphavet fra brua på Hurtigruta i natt. Det blir fint å padle der når jeg er klar for det – uansett om det blir i år eller neste år.

Randi Skaug
Kaptein SAKTERUTA