41 kroner, takk!

Det var flatt vann i går. Blir mange sjømil, skrev Anders til meg på Facebook. Han skulle bare ha visst hvilke lengsler han satte i gang.
Det er blankstilla i dag også. Jeg er på land. På Karlsøy i Troms. Omgitt av ideelle padleforhold på alle kanter, samt en muskel som omkranser min høyre side. Den funker bra på lett padling, men svikter i motvind, bølger og strekk som varer over to timers tid. Og det kan blåse opp i løpet av minutter. Jeg har opplevd at det har gått fra blankstille til kuling før. Et 20 minutters strekk ble til 1 1/2 times intens hardpadling. Helt utslitt seg jeg i land i ei beskyttet vik.
Valget var enkelt. Jeg skal helt trygt hemmat og gjøre hver dag til en fordømt god dag. Det ble ferge fra Reinøy til Hansnes og deretter til Karlsøy. Den første ble sponset av mannskapet. De hadde hørt om Sakteruta på radio. Den andre kostet 41 kroner. Det var godt jeg ikke visste det var så billig, for da hadde jeg latt meg friste før!
Så Anders, det ble ikke så mange sjømil i dag, men jeg har oppdaget Karlsøy. Det er så vakkert her at jeg nesten tenker det er bra med motortrøbbel på Sakteruta. Kanskje må motoren gå i stå for å bli sakte nok. Og kanskje er det helt ok å være full av lengsel etter hav og padling. Lengsel er noe som klør, ikke noe som blør. Kløe øker lysten.
Så får vi se. Kanskje blir resten av turen til Russland en rekognisering for neste år. Kanskje blir jeg bra om ei stund. Kajakktralle er på vei og ferden fortsetter på trygt og opplevelsesrikt vis. Som en god venn av meg sier: You never know! Det skal i alle fall ikke stå på kronene, og perlene står i kø. Jeg er klar for å plukke dem.
Randi Skaug
Kaptein SAKTERUTA