En morgen med Halvdan

– Det finnes sekunder du grøsser av fryd, hører jeg i øret. Det er tidlig søndag morgen i et hav av tid. Kaffekoppen står rykende på reinsdyrskinnet som er min lune kroppsvarme boso. Magen er mett. Havregrynsgrøt med søt svensk nyponsoppa. En god venn kjøpte det for meg i Sverige før jeg dro. Han levert pakken med en lang klem og et smil som fortsatt lyser. Strålende øyne hadde han. Mine stråler nå.

— Da vet du det er deiligst med levende lyd, fortsetter Halvdan i øret.
Jeg får rytme i kroppen. Lar meg føre med. Nordnorsk mannestemme i øret er som musikk. – Vi går i rute mellom Kirkenes og Mandal, synger han i munter takt. Så trivelig da, tenker jeg.  Kanskje vi møtes på veien?

Takk for en hyggelig morgen i teltet, Halvdan Sivertsen. Nå er jeg klar for dagen. Blir spennende å se hva den bringer.

God søndag!