Sjarmen med en regnværsdag

Morgenen kom krypende. Lyden av trommende regn gikk gjennom dekk over lugaren i seilbåten der jeg våknet tørt og soveposevarm. Jeg tittet ut av glugga. Det verken snødde eller sluddet, bare regnet. Tett riktignok, men for meg var det bare å snu seg rundt i posen eller kanskje sette på en kaffe. Det ble kaffe. Og radio. NRK P1.
Halvdan Sivertsen synger Venner for livet. Jeg nynner med og jammen er ikke klokka allerede snart ett. En regnværsdag har sakte turbo. Det er så mye fint å gjøre – fotografere regndråper, snakke med min gode venn Lars, blad i et magasin, kjøpe fiskekaker, ta en telefon til a’mamma, bare være og leve og le. Det kunne vært så uendelig mye verre. Kajakk o’hoi!

P.S. I natt var seilbåten Elin 1 av Bergen, en Hanse på 45 fot, vårt hjem. Et komfortabelt alternativ til vått telt på en forblåst holme, hvoretter frluftslivet fort kunne føles litt oppskrytt. Takk til Jarl og Elin!