Monthly Archives: May 2013

Lukten av sjø og saltvann

I Åsbygda, der jeg vokste opp, var det langt til havet. Mitt første sjøbad hadde jeg i fjæra utenfor Mandal som 16-åring. Jeg hadde stukket av på ferie med en kjæreste helt uten tillatelse i heimen. Kanskje var det forventningen om «konfirmasjonen» som ventet meg da jeg kom hjem som farget opplevelsen av mitt første dypp i salt vann. Jeg syntes det luktet litt råttent av sjøvannet.

Jeg ble «konfirmert», men uten at det hjalp nevneverdig. Hangen til frihet ble bare ennå sterkere. Jeg hadde fått smaken på luft under vingene. Etter hvert ble det dykking, seilbåt og omsider kajakk. Og lukten av sjø, den er blitt et synonym med frihetsfølelse. Når jeg padler på flat svulmende sjø blir den følelsen ekstra sterk. Da lukter sjø og saltvann av eventyr. I det eventyret har jeg kongefølelsen.

Lett, lett, lett…..og lett

Mannskapet på SAKTERUTA er på treningsleir i Kroatia. To økter med lett padling hver dag i lett farvann, med lette tak og lett bekledning. Poenget er å trene inn teknikk som er lettest mulig for kroppen.

Om 1 ½ måned fortsetter ferden fra der den sluttet sist, i Tjeldsundet. SAKTERUTA sjøsettes der den ble trukket opp. Jeg lærte noe på ferden i fjor. Det skal brukes til å forbedre turen i år. Jeg har tatt inn over meg at kroppen ikke er et uslitelig maskineri. I hovedsak er det fire forbedringer i år:

  1. Padle så lett teknisk som jeg evner å lære meg
  2. Tilbake til REAL turmat slik at jeg får nok mat raskt nok og lett nok
  3. Sørge for nok hvile og restitusjon, så jeg føler meg lett og fin i kroppen.
  4. Ennå lettere lastet kajakk

Sidemuskelen som brast i fjor er helet, men ei skulder har vært litt kranglete i vinter. Likevel, med kyndig veiledning fra Angelita og Marte på NIMI blir jeg bedre og bedre for hver dag. Det begynner å krible forventningsfullt i kroppen nå.