Monthly Archives: May 2012

Sjarmen med en regnværsdag

Morgenen kom krypende. Lyden av trommende regn gikk gjennom dekk over lugaren i seilbåten der jeg våknet tørt og soveposevarm. Jeg tittet ut av glugga. Det verken snødde eller sluddet, bare regnet. Tett riktignok, men for meg var det bare å snu seg rundt i posen eller kanskje sette på en kaffe. Det ble kaffe. Og radio. NRK P1.
Halvdan Sivertsen synger Venner for livet. Jeg nynner med og jammen er ikke klokka allerede snart ett. En regnværsdag har sakte turbo. Det er så mye fint å gjøre – fotografere regndråper, snakke med min gode venn Lars, blad i et magasin, kjøpe fiskekaker, ta en telefon til a’mamma, bare være og leve og le. Det kunne vært så uendelig mye verre. Kajakk o’hoi!

P.S. I natt var seilbåten Elin 1 av Bergen, en Hanse på 45 fot, vårt hjem. Et komfortabelt alternativ til vått telt på en forblåst holme, hvoretter frluftslivet fort kunne føles litt oppskrytt. Takk til Jarl og Elin!

Jag vil tacka Otto….

-Du skal ikke ha en knyttneve i magen, du skal ha sommerfugler, skrev Otto Inge Molvær i en e-post til meg i vinter. Han hadde padlet hele Norges kyst og jeg hadde spurt han til råds. Det var ikke lenge siden et ufrivillig velt med kajakk i vinterkaldt havann utenfor Lydhusstranda og jeg kjente frykten forsøkte å ete meg opp innenfra. Jeg installerte sommerfuglene umiddelbart. Det var lett. De blafret med lette vinger og fikk blodet til å bruse og ikke lenger stivne.

– Bli med, skrev jeg tilbake.

Otto kom. Fra første åretak var han med. Skipslege, skipsfotograf, skipperens mentor, skipsskald, skipets

Havblikk!!

Havblikk!!!!!!!!!!!!!!!! Mer det i grunnen ingen grunn til å si om den saken.

Vennesund en nattestund!

Fra verandaen på rorbua på Vennesund camping i kveld. Otto snorker lett i rommet ved siden av. Snart snorker jeg også.Vi har hatt en eventyrlig dag – havblikk, strålende sol og ferdigsmurte matpakker fra Anne-Britt i Gutvika. Maken til gjestfrihet: Hun bød i tillegg på både kaffe og dusj. Og jeg gjorde som Ole Brumm- ja til alt!

Vi har passert trønderbartens siste utpost og befinner oss nå i Nordland fylke. Hele Helgelandskysten ligger foran oss. Det er spådd godvær i morgen også. Det slår meg nå at denne kysten har jeg snart både syklet, seilt og padlet. Ship o hoi!!!